Monday, June 29, 2009

Canon EOS 400D for sale

Price: RM2,300.00

+ The camera has been used for 2 years.
+ Great condition.
+ Great camera for beginner.

Reason for sale: Need money to upgrade

Canon EOS 400D Camera Body (Charger + Cable + EOS strap, etc)

1 X Canon 18 - 55mm f/3.5-5.6

1 X Canon Camera Bag

1 X Battery Grip Canon BG-E3

1 X Battery (Canon Original)

1 X 2GB Compact Flash

1 X UV Lens Protector

1 X Manfrotto Camera Tripod

1 X Cleaning Kit Set

For further info please contact, Azhar Razwan @ 012-6939989

Wednesday, June 24, 2009

9 words women use

1. Fine
This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up.

2. Five Minutes
If she is getting dressed, this means a half an hour. Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes to watch the game before helping around the house.

3. Nothing
This is the calm before the storm. This means something, and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing usually end in fine.

4.Go Ahead
This is a dare, not permission. Don't Do It!

5. Loud Sigh
This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing. (Refer back to # 3 for the meaning of nothing).

6. That's Okay
This is one of the most dangerous statements a women can make to a man. That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake.

7. Thanks
A woman is thanking you, do not question, or faint. Just say you're welcome. (I want to add in a clause here - This is true, unless she says 'Thanks a lot' - that is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say 'you're welcome' . that will bring on a 'whatever').

8. Whatever
Is a woman's way of saying F*** YOU!

9. Don't worry about it, I got it
Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 'What's wrong?' For the woman's response refer to # 3.
:devilishgrin:

Friday, June 19, 2009

gajet(gadget) baru saya

17 bulan lepas saya beli handphone ini - n81 8g... tapi, elok² genap 14 bulan, ia meragam! salah saya sendiri sebab jawab fon semasa sedang bersauna... mmg salah sendiri... sejak kejadian tu, terus merajuk handphone tu... its brain dah wenggg~ adus

...dan bulan lepas, saya beli handphone yg ini - nokia 5800 xpress music... features sama aje dgn n81 tu, cuma kelebihannya ialah pada gps garmin yg saya install dlm 5800 ni adalah free to use, anytime babe!... cumanya setiap 6 bln sekali kena update map encem

apa yg saya agak tak puas hati dgn handphone baru ni cuma, the image quality taken from its carl zeiss 3.2mp camera, ada noise! bukan sikit² ok, tapi sangat banyak noise laaa... huhuhu... compare handphone sama model ngan bebudak ofis, oh ya mmg tidak dinafikan sememangnya masalah ngan handphone ni ialah pada kualiti gambarnya... n81 is way better in term of the image quality (padahal its camera lense biasa je, with 2mp only plak tu) tapi takpe la... saya terima seadanya (dah beli kan... silap saya sendiri sekali lagi sbb tak check betul² semasa membeli tempoh hari) around
:tsk:
*lesson learn utk diri sendiri*
benda lama jgn la dibuang... simpan selagi masih bole berbakti pada kita... mungkin ia bisa membantu kita pada masa-masa terdesak... (saya masih menyimpan n81 8g saya itu w/pun hanya 10% berfungsi)

banyak² handphone with hi-tech yg ada pada hari ini, saya nak recommend handphone kt atas ni - sony ericsson xperia x1. currently abg saya menggunakan xperia ni... sgt jeles ok... hati agak gatal gak nk beli yg ini tempoh hari, tp fikir² semula... poket saya rabak gaban nanti... hahaha... jadinya, saya sambar aje 5800 itu... (abg saya dok layan handphone ni saja whenever we meet... addicted sungguh dgn technology nya kata abg... ahaksss)
:lamagawa:

Tuesday, June 16, 2009

saya stress

30 min. sebelum waktu pejabat, kena masuk meeting... ermm, OK
:sigh:
3 min. before meeting ended... saya kena tembak... aaauuuoooccchhh!!!
:waaah:
(huhu, saya bukan decision maker... kenapakah saya yg kena tembak?)
:ayokona:

meeting akan disambung petang nanti... aiyohhh~
harap² kalau kena tembak lagi, jgn la sampai lunyaiii...
(kena berdoa banyak², semoga semuanya berjalan dgn lancar tanpa ada sebarang kekecewaan di hati sesiapa pun... amiin ya rabbal alamiin...)

*oppa, syg stress... i really really really need youuu~*

Monday, June 15, 2009

6 jenis kekasih kamu mesti tahu

teori tipologi cinta mencerakinkan lelaki memiliki 6 gaya dlm hubungan romantik dan intimasi, iaitu:

storge (kawan karib)
asal perkataan greek ini membawa maksud ketenangan & cinta serta kasih sayang. melalui storage, dikatakan cinta mampu berkembang secara segar dan utuh. bermula drpd sekadar seorang sahabat setia, si lelaki boleh berubah menjadi pasangan sejiwa. lelaki drpd kelompok ini dikatakan berkongsi harapan, impian dan minat. mereka mungkin pasangan yg selamba, tidak terlalu melankolik. kemesraan tidak ditunjukkan berlebihan ttp lebih kpd gaya hidup yg logikal. mereka juga ada ketika dikagumi ramai krn jarang timbulkn rasa cemburu. sebarang krisis @ perpisahan ditangani secara bijaksana. jika berlaku keretakan hubungan, lelaki jenis ini masih boleh bersahabat.

agape (pengorbanan)
memberi maksud lelaki yg amat mengambil berat ttg insan yg dikasihinya. mereka ini amat putih hatinya, pengasih & mudah beralah. dia tidak sedikit pun mengharapkan balasan. namun yg sering berlaku, lelaki yg bersifat agape ini mudah dipermainkan @ berisiko dikhianati krn kejujuran mereka yg amat hebat.

mania (keupayaan)
ini yg dikatakan cinta setengah mati! lelaki yg memiliki cinta begini dlm fikirannya hanya memikirkan cinta, kekasih, cinta, kekasih! itu saja yg terlintas di benaknya. sifat mereka mudah cemburu, terlalu mengongkong serta terlalu takut pada penolakan cinta. namun, lelaki yg terlalu obses dgn cinta ini sering hidup dlm angan-angan & menagih kasih sayang melampau drpd pasangannya. jikalau berlaku kecurangan, lelaki jenis mania akan menjadi terlalu kecewa & mungkin boleh bertindak agresif terhadap pasangannya.

pragma (logikal)
lelaki yg amat praktikal & realistik. cinta jenis ini dicirikan sebagai logik & munasabah. individu itu leb ih mengutamakan praktikaliti drpd angan-angan cinta. perasaan cemburu buta tidak mudah menguasai fikiran mereka yang pragma. merekat tidak mudah tenggelam dgn perasaan rindu-rinduan. jikalau merindu menyebabkan bil telefon melambung, mereka sanggup mengenepikan rindu tersebut.

ludus (permainan)
cinta itu satu game! ada yg menang, ada yg kalah & mungkin ada waktu seri! lelaki yg tergolong dlm kategori ini menganggap cinta sbg satu permainan & pertandingan yg harus dimenangi. ia membabitkan cinta yg tiada komitmen, kurang kemesraan, berahsia, tiada rancangan jangka masa panjang dlm perhubungan malah suka kpd perhubungan yg mendadak serta tidak teratur. cinta sentiasa berisiko. ada ketika dia terluka, ada waktu dia pula melukakan! beginilah sikap lelaki ludus kalau bercinta.

eros (romantik)
lelaki romantik yg sentiasa mengkhayalkan perkara yg indah belaka. dlm impian mereka, percintaan yg ideal memerlukan kerjasama pasangan. saling membelai, sentiasa memberi dan menerima sekaligus mengambil berat hal-hal yg mungkin dilihat sbg remeh oleh insan lain. memujuk, menghadiahkan bunga, memberi coklat @ membisik bahasa erotik merupakan elemen yg disenangi pasangan eros sbg lambang menzahirkan rasa romantik.

Sumber : InTrend Mei 2009

Sunday, June 14, 2009

miley cyrus - the climb



I can almost see it - That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying - "You'll never reach it"

Every step I'm taking - Every move I make feels
Lost with no direction - My faith is shaking

But I gotta keep trying - Gotta keep my head held high

*Chorus*
There's always gonna be another mountain - I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle - Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there - Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing - The chances I'm taking
Sometimes might knock me down - But no, I'm not breaking

I may not know it - But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah - Just gotta keep going

And I, I got to be strong - Just keep pushing on

'Cause
*Chorus*

*Chorus*

Keep on moving, keep climbing - Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb - Keep the faith, keep your faith, whoa

Friday, June 12, 2009

baju baru muzikhati

OK tak baju baru blog ni?
:ha?:
menukar baju utk memenuhi permintan cik puan geni yang mengatakan bhw baju sblm ni sgt plain jelir (kt ofis mmg nampak plain sbb photobucket kena blok)
pilih punya pilih... baju ni aje la yg OK buat masa ni sengihnampakgigi esok esok tuka baju lain, harap² lebih memenuhi citarasa saya & anda semua (baju baru ni ada 'jahitan' yg tak berapa nk kemas) hehehe...
:devilishgrin:

Wednesday, June 10, 2009

ditembak ketika solat Isyak

ANGGOTA keluarga mangsa serangan di Masjid al-Furqan, Kampung Air Tempayan Narathiwat kelmarin, melihat jemaah yang mati ditembak penyerang bersenjata raifal ketika solat Isyak. - Foto Reuters

PENDUDUK Islam Thai melihat jenazah mangsa serangan di masjid dikebumikan dalam satu liang lahad di tanah perkuburan Cho Airong, Narathiwat, semalam. - Foto Reuters

jantung terhenti beberapa saat pabila mendengar berita utama tv3 mlm smlm - mangsa serangan di Masjid Al-Furqan, Kampung Air Tempayan Narathiwat yg berlaku kelmarin... mengucap panjang saya... dada saya sebak hati jadi sayu... mengalir juga airmata saya akhirnya... Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

itu saja yg mampu saya lakukan selain daripada menghadiahkan surah Al-Fatihah & Yassin kepada arwah... semoga mereka yang terkorban ditempatkan bersama mereka yang mati syahid... insyaallah, amiin...

Sumber foto : Berita Harian Online

Tuesday, June 9, 2009

ammore annascunnuto (hidden love) by celine dion



(Bruno Coulais, Felippe Fragione / Mario Castiglia)
Cuant anne pe - Stu munne e cuant anne ancora
Si se putess - E si teness a pacienza

Simme accusì - Nuje c'annammuramme - Fine a chiagnere
Niente e nisciune - Chistu desiderie e te

Scuseme si nu scrive chiù - Ma o saje ca jev a nun murie
Sto semp a fà coccos - E nu ma bbaste maje

Pe cchelle ca rimane ca - Pe cchelle che è succiese
Dinte a st'ammore annascunnuto

Si fanne - Veré e'stelle... tutte - E vote ca rire
E se ne vann - E'stelle n'ciele - Si chiagne

Nu teng mo chiù lamient - O saje - Sta tutt appost
Dint a sta ammore - Vuò sta annascunnuto

***
(Transcript: VinnyT.)
Tell me where stand - The past beautiful moments
Tell me where you stand - Tell me that you remember
But I wish someone would come and tell me
What a sorrow I stand alone thinking of it

For what I left behind - For all what happened
In this hidden love - I know how it's good to have someone
I have a shadow on my face - And then who knows
Maybe I will live with that

They bright - All stars - Every time you smile...
And they leave - Stars in the sky - If you cry

I don't feel pain anymore - You know
It's allright now - In this love in which
You want to hide

How many years in - This world and how many years more
If it is possible - And if we have the patience
We are made like this - We fall in love
Until we cry - Nothing and nobody else - I want only you

Sorry for not writing you anymore - But you know I wasn't going to die
I always do something ... - And I can't get enough

For what I left behind - For all what happened
In this hidden love

They bright - All stars - Every time you smile...
And they leave - Stars in the sky - If you cry

I don't feel pain anymore - You know
It's allright now - In this love in which
You want to hide

(Translation by www.celinedionweb.com)

Sunday, June 7, 2009

jalan² bersama anak² buah

alhamdulillah, Allah izinkan lagi utk saya berbelanja utk famili adik... bukan belanja besar mana pun, belanja lunch kat secret recipe @ alamanda je... yaaa, saya berada di alamanda sepetang tadi bersama adik + adik ipar + anak² buah...
rindu gabanz kt anak² buah... seriously dah lama tak jumpa diorang... salah saya sendiri kerana terlalu busy... ermmm... busy keje, busy ngan buddy zasya, busy ngan freelance job, busy ngan kenduri kendara, busy bercinta gak (w/pun busy bercinta over the phone aje)
kesimpulannya, memang busy... sian anak² buah saya... sian juga pada saya kerana saya sampai lupa nama penuh anak² buah saya... aduihhh~maklong apakah saya ini??? huhu...
cakap byk pun tak guna... njoice aje la gambar² yg ada ini...

ini si kakak a.k.a sarah yg ceriang

sarah & salwa (wawa)
errr alamak, sorry la rin (bonda mereka) nampak jari je dik... minta maaf banyak²

wawa + ayah (adik saya)

maklong (saya) + wawa
adik terpaksa amek gambar pose ni byk kali sbb si wawa ni susah bebeno nk nengok camera...

i had laksa sarawak for lunch today... bole tahan laaa... tekak bole layan lagi tp saya tak mampu nak habiskan... adik + adik ipar yg tolong settle kan... adik amek aussie stewed beef (nama penuh makanan tu tak ingat), adik ipar makan beef lasagna, sarah plak makan seafood macaroni cheese... aussie french fries with cheese as our side meal (patutnya starter tp lambat bebeno sampainya ke meja kitorang...)

lepas makan, jalan² cari toys utk si sarah + wawa... pastu shopping sikit kat carrefour... kemudian adik + famili balik rumah... saya meneruskan misi shopping sampai sakit kaki... hahaha... sesambil tu, kononnya nk beli cite drama/movie korea... tp disbbkan tak pasti s/ada cite tu dh ada dlm koleksi saya + oppa @ tidak... terus cancelled (saya called buah hati saya utk confirm collection tp panggilan tidak berjawab, tido lagi agaknya) end up saya beli cite jepun... sinopsis mcm best... insyaallah pas keja esok mo layan... seperti biasa, saya akan menjadi tukang cerita terhebat kepada oppa saya (sgt tidak sabar ni...)

apa pun, i really had a beautiful weekend... hope y'all had a great weekend too ya

Saturday, June 6, 2009

cintailah diri sendiri dan...

cintailah diri sendiri terlebih dahulu dan cintailah juga pasanganmu sebanyak itu. proses mencintai diri tidak menjadi sepantas satu malam. ia sebenarnya adalah proses pembelajaran sepanjang hayat. hargai dirimu di tempat teratas dan letakkan pasanganmu di tangga yang sama. barulah cinta berbalas dan diangkat ke aras yang sewajarnya.

semakin lama berteman dengannya, semakin terserlah true colours kamu dan dia. walau apa jua true colours kalian, hitam putih, kelabu atau belang-belang, berazamlah untuk tonjolkan peribadi terbaik dan paling mulia. dia pasti malu dan tidak sampai hati mencurangi kamu kerana sedar betapa tingginya martabat yang kamu pertahankan sebagai pasangannya.

Friday, June 5, 2009

kiss - because i'm a girl

this song was 1 of hit numbers during my univ time, early millenium... was really addicted to this song... njoice the song y'all ^___^


(translation)
I just can't understand the ways - Of all the men and their mistakes
You give them all your heart - And then they rip it all away

You told me how much you loved me
And how our love was meant to be
And I believed in you - I thought that you would set me free

(REFRAIN):
You should've just told me the truth - That I wasn't the girl for you
Still, I didn't have a clue - So my heart depended on you, whoa

(CHORUS):
Although I'll say I hate you now - Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you - Because I am a girl

Been told a man will leave you cold - Get sick of you and bored
I know that it's no lie - I gave my all, still I just cry

Never again will I be fooled - To give my all when nothing's true
I won't be played again - But I will fall in love again

(REFRAIN)

(CHORUS)

You told me how much you loved me
And how our love was meant to be
And I believed in you - I thought that you would set me free

(REFRAIN)

(CHORUS)

You should've just told me the truth - That I wasn't the girl for you

You took advantage of my willingness - To do anything for love
Now I'm the only one in pain - Will you please take it all away

Never thought being born a girl - How I can love you and be burned
And now I will build a wall - To never get torn again

(CHORUS)

I loved you so - Now you leave me in the cold
How could this be - I thought that you'd only love me

Into the night - I will pray that you're alright
You hurt me so - I just can't let you go

You took advantage of my willingness - To do anything for love
Now I'm the only one in pain - Will you please take it all away

Never thought being born a girl - How I can love you and be burned
And now I will build a wall - To never get torn again

(CHORUS)

Thursday, June 4, 2009

kalau kekasihmu jauh di mata...

1) Berbincanglah daripada hati ke hati dan jujurlah terhadap pasangan kamu. Sikap ini boleh mengelakkan perasaan sangsi atau ragu-ragu kala berjauhan.

2) Komunikasi jarak jauh tetap perlu untuk hidupkan rasa cinta. Praktikkan kaedah komunikasi alaf baru seperti SMS, MMS atau facebook untuk ubati rindu.

3) Untuk menghilangkan kebosanan, cari hobi baru untuk mengisi waktu. Bukan mengalih perhatian daripada cinta tetapi agar kamu tidak terlalu memikirkan kejauhan ini.

4) Segarkan perasaan cinta dengan menghantar gambar terbaru, bunga, hadiah disertakan kad ucapan romantik.

5) Kalau ada perselisihan faham usah panik tetapi atasilah dengan bijak. Berbincang itu jalan penyelesaiannya. Cepat-cepat selesaikan supaya kamu dan si dia tidak menyimpan rasa tidak puas hati.

Sumber : InTrend April 2009

Wednesday, June 3, 2009

5 tips cairkan hati lelaki sebelum dia sempat 'reject' kamu


Ada caranya untuk kamu buat si dia jatuh cinta kepadamu.

1) Curi perhatian sidia. Paling mudah dilakukan jika kamu tahu cara-caranya. Selidik dahulu bagaimana orangnya. Pastikan kamu tidak selalu dikelilingi teman-teman. Guna mata & senyuman paling menggoda.

2) Begitu pun jangan biarkan dia rasa mudah merapatimu. Berikan tempoh dia gila bayang kepadamu. Jadilah merpati yang sukar didekati agar dia tidak senang duduk.

3) Beri isyarat kamu berminat dengannya. Bina rasa suspen dalam dirinya. Lelaki suka perkara-perkara mencabar sifat kejantanan mereka.

4) Biarkan dia tertunggu-tunggu. Kamu ada di sekelilingnya tetapi dia tidak pernah dapat merapatimu. Biar dia rasa geram.

5) Tempoh 3 bulan cukup untuk mendera jiwanya. Entah-entah dia terus melamar kamu kerana baru sedar sukarnya mencuri hatimu.

Nota : sesuai hanya untuk anda & sidia yg selalu dekat... errr... erti kata lain, untuk long-distance-relationship cemane nk wat kan???... hehehe...

Tuesday, June 2, 2009

10 Ayat Reject Lelaki & Makna Tersirat di Sebaliknya

1) Aku sayang kau tetapi kau sudah seperti adik sendiri. Tak lebih daripada itu. (Kau tak cantik!)
2) Ada jurang perbezaan antara kita. Siapalah saya hendak dibandingkan dengan awak yang datang daripada keluarga senang. (Kau tak cantik!)
3) Saya tak berapa pasti lagi. Apa kata kita berkawan dan berkenal-kenal dulu? (Kau tak cantik!)
4) Ada banyak perkara belum settle lagi. Tunggulah bila saya sudah stabil. (Kau tak cantik!)
5) Saya dah ada kekasih. Awak terlambat sikit aja. Kalaulah kita bertemu lebih awal... (Kau tak cantik!)
6) Saya tak date wanita satu tempat kerja. Susah. (Kau tak cantik!)
7) Percayalah cakap saya. It's not you, it's me. (Kau tak cantik!)
8) Saya mahu tumpukan perhatian pada kerjaya. Kalau saya sibuk sangat, takut nanti saya abaikan awak pula. Tak adil. (Kau tak cantik!)
9) Saya nak hidup membujang aja. Kalau saya dan bersedia, mungkin kita akan bersama. (Kau tak cantik!)
10) Kita berkawan ajalah. Ah, perasaan ni sekejap aja, nanti hilanglah. (Kau tak cantik!)

Sumber : InTrend April 2009

bg saya, masing² punyai cara tersendiri utk 'menolak' atau juga 'menerima'... kadang² ayat yg 10 itu sememangnya membawa maksud sebenar, tiada langsung makna tersirat... masing² juga punyai cara tersendiri utk membaca @ menilai ayat reject tersebut kerana yg pastinya anda sendiri lebih mengenali pasangan anda...
apa pun, hidup ini penuh karma... hari ini anda melukakan sidia, esok lusa mungkin org yg disanjung akan melukakan perasaan anda, malahan lebih pedih & seakan mahu mati rasanya...
jadi, sebelum melukakan hati seseorang yg anda sayang @ yg pernah anda sayang @ sidia yang sememangnya menyayangi anda... fikir sedalam-dalamnya... adakah anda mampu menerima padahnya hasil dari sikap pentingkan diri sendiri anda itu...

sayangilah sidia yang menyayangi anda...
saya sekadar berkongsi rasa...
inilah kehidupan ^___^

bagaikan sakti - m.nasir & siti nurhaliza



Cinta datang ♥ Tanpa diundang ♥ Seumur masa tercipta

Dia datang bagai sakti ♥ Bagai menyaksi mekar ♥ Kembang pagi

Cinta datang ♥ Dengan senyuman ♥ Panasnya membakar mentari

Wajah yang tergambar ♥ Tak akan terpudar ♥ Dari hati insan yang fana ini ♥ Fana ini

Tak mungkin mentari ♥ Akan terus sembunyi ♥ Tiada sempadan ♥ Tak bisa ku lewati

Jika ini hakikatnya ♥ Aku serahkan jiwa dan ragaku ♥ Menantimu walau sengsara ♥ Jika ini ketentuannya

Jika ini hakikatnya ♥ Aku serahkan jiwa dan raga ♥ Jika ini ketentuannya ♥ Kau kan jadi milikku jua

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...