Sunday, August 9, 2009

a late entry of - happy birthday to me!

waaahhh~mcm tak caya je saya sudah mencecah 30tahun pada 6/8/09 yg baru lalu sengihnampakgigi
mukadimah takyah panjang²... jom layankan ajeee...

5/8/09, wednesday
lepas keje trus shot gi sunway pyramid utk sesi lalak ngan geng ofis... lama btul tak lalak (ehhh, ye ke??? haha) nyanyi punya nyanyi... skali tgh kusyuk layan tiba² plak kuar lagu 'happy birthday'... pastu ada la steward redbox masuk usung kek masuk... wahhh~semangat btul saya menyanyi 'happy birthday' kat pyan... rupa-rupanya utk saya juga malu

me + pyan, cutting our birthday cake *pyan's 29th was on 4/8*

the tiramisu~sedappp... lapar

geng ofis celebrated us on 5/8 @ redbox sunway pyramid... a surprise 1... diorang kata wat 'tengah-tengah' kasi adil... hahaha... we had a tiramisu that nite... sedappp~thanx to abg naza for the cake & event... luv y'all la geng!

6/8/09, thursday
tepat 12m/nite, dpt sms from abg naza... wished me happy birthday, terer sehhh... seriously tepat ikut jam handphone saya... pastu bertalu-talu sms masuk... call-in pun sama... nasib baik handphone tak hang... dah badan penat dek melalak 5 jam before that... hahaha...
tido around 2a.m lepas layan sms/call-in kawan² yg wish for my birthday + kemas rumah + packing for the gardens esok...

pagi g keje, settle'kan apa yg patut sbb target kul 12noon nk blah dr ofis... alhamdulillah, w/pun kelam kabut tp managed to settle everything within the hour... ingat nk g gunting rambut, sbb janji nk jumpa abg around 1pm, skali abg kata 'takyah la... am on my way dah ni...', masa tu 12.15p.m, abg kata dia on the way dr klcc ke tmn jaya putra lrt... so, cancel plan nk gunting rambut... tapiii... abg lambat! sejam kemudian baru sampai xpasti ada urgent matter plak katanya, "aiyakkk, if not dh gunting rambut dah tadiii..."

sampai kt the gardens around 2.30p.m, hahaha... amek salah route jadinya sesat sampai ke bangsar hingga ke kl sentral... adoiii... leka bercerita apa taknya... sepatutnya around 2p.m dah bole sampai the gardens, campo tolak ngan jem lagi... dah la lapar time tu... cari parking lagi, masuk salah entrance lagi (kitorang g the gardens residence instead of the gardens hotel) kena la menapak to the other wing... time tu lapar tak ingattt blur

oh ye sebelum tu, time cari parking, a fren cum a client of mine, amir, gave me a call... kata mo jumpa nk kasi hadiah... hoh??? apekah??? encik hensem tu nk kasi adiah??? biar betikkk... ihikhik advised him to meet me @ the hotel lobby aje la... situ paling strategik...

akhirnya, sampai gak
sedikit sebanyak pix yg sempat ditangkap utk tatapan kengkawan, hehe...

duduk kejap + unpacking then terus g lunch... abg p teman lunch sementara tunggu amir dtg ke lobby hotel, ye la dia kata mo kasi sesuatu kannn... 45mins later amir came with a cute paper bag signed with 'bateel' logo... dari jauh lagi dh nampak dia senyum lebar "haihhh, mamat ni memang cute laaa...", bisik je yg saya berani pun jelir

"happy birthday cik salina..."
"ohhh, tima kasih en.amir... sorry u tunggu i lama plak..."
"it's ok, kalau saya kata nk jumpa, saya akan usahakan gak... btw, ni la yg i cakap tadi... nk tinggal kat recep office u mcm tak best plak... "
"wahhh... tima kasih tima kasih... terharunyaaa... haha..."
"sesama, ok la cik salina... happy birthday, enjoy ur holiday and be happy yaaa..."
"alritey...", tgk dia sampai ilang dr pandangan... ohhhh~

a humble yet precious gift from amir

abg tgk dr jauh je... hahaha... masa nk p jumpa amir kat lobby tak kasi abg ikut sekali... ahaksss, nakal tak??? sib baik dia tak kisah adik dia gini... "ampun banggg..." sembah

pastu trus g the gardens gsc signature, abg dh janji nk teman tgk g.i joe the rise of cobra... fyi, 7 thn kenal abg, tak penah sekalipun dia teman g tgk wayang... dia mmg bukan jenis org yg suka layan movie kt cinema... he'd rather beli dvd/blueray disc & layan kt rumah... tivo beso kat rumah best arrr layan...

seriously, g.i joe the rise of cobra membuatkan saya tersenyum & teruja dr mula sampai abis cerita... p la tgk ye kawan²... strongly recommended...

oh ye, sebelum masuk cinema sempat menggedix... ahaksss...
pas movie, abg gerak balik (huhu) saya plak gerak naik bilik (alaaa... tinggal sorang²)
tp takpe la kan, dia dah layan saya cam tuan puteri beberapa jam sblm tu pun dah kira bersyukur sgt... alhamdulillah, saya menyambut ulangtahun ke-30 saya dgn rasa gembira... byk sgt surprises... sangat-sangat-sangat terharu dgn effort org sekeliling saya... saya tau masih ada yg menghargai kehadiran saya... alhamdulillah...

ok, sambung cita balik...
lepas mahgrib p dinner kt subway... jalan² + beli belah sikit... sempat juga menikmati suasana the gardens yg beransur lengang dr hiruk pikuk banjir manusia...

jom balik bilik!

selebihnya saya menikmati pemandangan malam lingkaran emas lembah klang + kl tower dan juga klcc dari bilik...

lewat mlm baru terasa penatnya badan dek berjalan sakan di siang hari... bayangkanlah, saya menjelajah midvalley + the gardens dgn kasut tumit tinggi?!!!
kali terakhir tgk jam, 2am... masa tu mata dah kuyu bangat, haha... tak sedar jam berapa, akhirnya saya terlena tanpa mimpi... hehe, penat sangat la tu katanyaaa... ahaksss...
:sleep:
-to be continued-

2 comments:

  1. happy birthday dear buddy .....

    i know u have started to have a lot of energy and enthusiasm since thursday :D
    hope u'll have a wonderful year and many happier ones. semoga diberkati sentiasa, insyaALLAH

    ReplyDelete
  2. ohhh~thanks dear bbb (best babe buddy)...
    tima kasih krn selalu ada di cc lin tika perlukan ssorg... i love u so much babe ♥

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...