Tuesday, August 30, 2011

raya kat airport!

thn ni sambut aidilfitri utk pertama kalinya sbg suami isteri, buat kami ber2... merayakan bersama2 di kl kemudian di lcct dan seterusnya di miri international airport (where am blogging now)... menunggu jam 1ptg utk berangkat pula ke lawas, my hometown...




me + hubby mengucapkan selamat menyambut aidilfitri buat kengkawan semua yg menyambut hari raya walau di manapun anda berada.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, August 29, 2011

leaving on an aeroplane



♪♫ all my bags are packed, am ready to go... ♫♪


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, August 26, 2011

balik kampung hati girang!

sila klik gambar untuk tumbesaran

Friday, August 19, 2011

seminar motivasi celik mata dan jiwa oleh Prof. Dr. Muhaya Muhamad

(sila klik gambar utk view lebih jelas)
sekadar membantu kawan... promo khas buat kengkawan yg berada di Kota Kinabalu, Sabah & di kawasan sekitarnya

Sunday, August 14, 2011

"senarai harapan" sempena raya

oh wow! raya lagi 15 hari kan kan kan... weeehooo!!! me girang krn menghitung hari nk peluk my abah + bunda + adik² tercinta yg me tinggalkan sejak majlis nikah awal tahun aritu... owwwhhh~sgt merindui mereka yg berada di seberang sana sana saaannnaaa...
nways, bukan nk cerita pasal balik kpg raya ni... nk cerita dulu pasal "senarai harapan" @ wishlist kami suami isteri sempena nk raya thn ni. ye la kan, thn ni beraya ber-2... insyaallah thn depan ber-3 @ ber-4 pula la yea, insyaallah, amiin Ya Allah...

senarai harapan suami
1) baju melayu - recycle baju nikah, elok cantik berkilat lagi baju melayu tu
2) baju raya (casual) - 1 kutar + 1 kemeja jeep
3) footwear - dexter comfy sandal
4) 3quarter jeans - bring forward to after raya budget
5) backpack bag - balik kpg via air so perlukan backpack utk suami sumbat brg² peribadi kami (jadinya handbag me xde la berat sgt sumbat mcm² spt slalu)

senarai harapan isteri (myself)
1) baju kurung - ada sepasang baju kebarung utk majlis khatam quran yg masih belum pakai lagi
2) baju jubah baju kurung moden- 1 pasang
3) tudung/selendang - 1 tudung to match with the new baju
4) footwear - crocs
5) blouse - bring forward to after raya budget
6) pants
7) sling bag - utk isi $$$ raya hahah

erkkkkk... td masa sebut satu² mcm sikit je. bila wat list, makoiii... byk la plak. i mean, byk la plak nk pakai $$$... ermmm ermmm ermmm... *jgn la sampai korek tabung yea, peringatan utk diri sendiri, ahaksss

yg penting, beli semua yg ada dlm senarai tu yg bole dipakai lagi & lagi & lagi utk hari² lain yg bukan hari raya. selamat membeli belah yea kengkawan. hati² dgn barangan peribadi anda. penyeluk saku ada di mana².

Friday, August 12, 2011

kami suka menembak!

hehe... menembak @ merakam sesuatu dgn menggunakan kamera... bukan kamera yg canggih², kamera biasa² saja... me mmg suka menembak gambar dr dulu lagi, dr zaman d univ lagi... cumanya minat tu tak dikembangkan sbb minat pd benda lain lebih penting... me lebih fokus pd acara memanah masa tu, yes memanah... i was an archer dolu², hehe

en suami test power

test lagi

me pulak

me lagi

bajet cute, hahaha...

ooowwwhhh~ haruslah menambah kamera sbg wishlist terbaru kami! i mean, kamera yg lebih canggih! gituuu...

Wednesday, August 10, 2011

simple sweet surprise

syukur alhamdulillah, sudah 32 thn menghirup udara nikmat Allah di dunia ni... trimas kpd kengkawan yg x pernah lupa nak wish my birthday, especially to my beloved best-babe-buddy,Zasya ... Cik Eja ... dan terutama sekali kpd my love of my life, encik suami tercinta, Al Juma

thn ni dpt 2 simple sweet surprise. 1stly, from the office. citanya, kekonon bebudak ni tgh plan nk wat birthday bash utk july babies + farewell party untuk shareen (she left us for petronas). part yg paling best, i also involved utk surprise kan shareen, ahaksss... padahal x tau diri sendiri pun bakal di surprisekan...

2ndly, my MIL yg wat surprise. me + hubby balik kpg kt kuantan weekend baru ni. kebetulan sungguh birthday i pun on that saturday. 1st time buka posa as husband + wife plak tu, so my MIL pun wat la surprise sikit utk myself. my juma pun x tau plan MIL tu. hahah, kelakooo... kelako bukan sbb ape, tp sbb MIL terpaksa mengkantoikan plannya sendiri coz dia terdengar yg hubby ajak i cari red velvet cake kat bandar kuantan. isterinya yg manis ini dok teringin nk makan red velvet plak time tu... hehehe, sian MIL sbb terpaksa kantoi, tujuanny tamo kitorg beli kek lagi sbb kek utk i dah dibeli!

so, meh layankan gambar² kat bawah ni... simple² aje tp memorable...


time ni masih x sedar diri lagi pasal surprise utk myself juga

masing² dok layan animation yg dibikin khas buat yg diraikan

hahah, kata bebudak ofis, i mmg tersipu² je sepanjang majlis ni *cisss*

acara memancung kek

yummy~!

hadiah dr kengkawan ofis

 MIL kasi kek ni *tQ mak*

 itu tgn suami

written, "from your mom - to alin" *so sweet kan*

 myself

tinggal suku jek

seronok sgt w/pun simple... alhamdulillah, syukur kpdmu Ya Allah...

Saturday, August 6, 2011

saya genap 32!

nyeh nyeh nyeh... aaawww~
usia bertambah 1thn lagi... alhamdulillah, syukur sgt²

thn ni sambut hari 'tua' dgn suami di sisi... ahaksss... ber2 gitewww, hihih ihikhik
dan seharusnya hadiah paling istimewa antara yg istimewa telah diberikan oleh suami tercinta, Al Juma love

:inlove:

semoga Allah makbulkan doaku, doa suamiku... doa kami...
Amiin Ya Rabbal Alamin doa

:woooh:


Wednesday, August 3, 2011

teringinsss nyersss

tsk... tsk...


tetiba mak terasa teringins terngidams mo makan just heavenly red velvet cuppies. so far, just heavenly saja yg bisa memenuhi rasa terliur red velvet mak ini... dah try versi lain-lain, tp mengecewakan mak, sangat mengecewakan
O_o

ooowhhh, sgt tempting

kesan gigitan saya, tp itu cerita lama huhu

sgt serius hokeh!
mak nak sgt ngap ngap ngap kek cawan baldu merah yg double triple shhhedddappp itewww... ooowwwhhh... nakkkk arrrrggghhhkkk!!! *mata berkaca-kaca*
*ermmm, bila tah nak ajak en.suami membuat lawatan tapak ke just heavenly eh? lama sungguh rasanya saya 'posa' red velvet nih... *termenung sambil merenung bintang*
- Posted using BlogPress from my iPhone

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...