Monday, May 28, 2012

happy birthday my BBB!

♪ ♫ happy birthday to U ♪ ♫
♪ ♫ happy birthday to U ♪ ♫
♪ ♫ happy birthday to my beloved munckin BBB ♪ ♫
♪ ♫ happy birthday to U ♪ ♫


just wanted to wish a little sunshine back into the heart of someone who gives it away all year long... happy birthday babe! muaxh!

i love U babe!

Tuesday, May 22, 2012

the new iPad!

yayyy!!! akhirnya tercapai gak impian nak beli the new iPad. syukur alhamdulillah... setelah lama menunggu kelahiran iPad baru + menunggu lagi sampai ke Malaysia + menunggu lagi iPad yg asyik kehabisan stok, akhirnya the new iPad yg ditunggu² telah menjadi milik kami... syukur syukur syukur, rezeki Allah...

owh yea, nick name for the iPad ialah, apple pie. muahahaha... tak tau dah nk letak ape, at least ada gak apple tu kan... hihih so, inilah dia apple pie kami...

our apple pie ^_^
(wifi + 4g, 32G, white)

accessories yg dirembat di hari kejadian yg sama heheh
(screen guard + casing plus smart pen + camera connection kit)

the camera connection kit
(pas amek gambar bole terus upload guna kit ni)

apple pie with red casing

the danbo as the wallpaper

welcome to the family dear apple pie!

yes, mission accomplished!

Friday, May 11, 2012

bukan angan-angan dah...

ahaksss... post ni agak poyo sikit. hahaha... so agak² kalau menyampah sila close la blog ni ye,  hihih... 

post sblm ni ada cite pasal angan² suami + saya kan kan kan... kononnya nak beli blackberry bold 5 bagi menggantikan blackberry husband yg hilang kena cilok tempoh hari... pastu saya yg teringin nak beli samsung galaxy note kan kan... heheh, angan² tu bukan angan² dah... sudah jadi kenyataan, yayyy ^_^ cumanya, suami tak jadi sambar bold 5 sbb isterinya ini sudah 'meracun' encik suami utk amek bold 4! heheh... tp OK la... encik suami berpuashati dgn persembahan Mr.Big beliau. yesss... bold 4 itu diberi nama timangan as Mr.Big!
*image is googled*

saya pula mmg amek samsung galaxy note warna putih. masa gi belek² kat kedai tempoh hari, diorg ada tunjuk warna hitam, putih + pink! yesss, pink pun ade youuu... tp saya ni bukan penggemar warna pink. jadinya, stick to white colour lah... yayyy lagi sekali... ohhh, my note diberi nama Snow White... eceh!
*image is googled*

well, both Mr.Big + Snow White cost us about RM1,800 each inclusive screen protector + casing. OK la... mmg puas hati ngan harga tawaran tersebut. harus puas hati lah kan sebab dah lama kot kitorg mengigau pasal gadget baru ni.

Alhamdulillah, rezeki ALLAH nak bagi... syukur syukur syukur.

teringat lagi kata² abah baru² ni. masa tu dok sembang² pasal fon bunda yg bole tahan canggih utk seorang ibu yg tinggal di kpg. jgn tak caye, bunda saya layan angry bird, siap 'gaduh' ngan abah berebut nak main angry bird, hahah (fon abah adalah fon nokia biasa² aja ketika itu). tau abah kata apa? "kita ni, kalau teringin nak beli sesuatu contoh fon canggih manggih ke, kalau ada $$$ apa salahnya beli. beli saja sbb esok bila mata dah kurang nampak, dah kurang power, kan dah rugi. masa sedang masih bole nampak ni la gunakan kesempatan yg ada...yg penting jgn membazir...". wahhh, jgn tak caye abah saya cakap gitu. hehehe... abah berangan nak beli samsung galaxy tab katanya tempoh hari. tp saya sebagai anak tak berapa menggalakkan sangat. pendapat saya beli saja the iPad tu, heheh... tau abah saya reply apa? "galaxy tab tu ngam dah tu, abah beli sebab clear sikit nak main angry bird". hahahahah... adoiiiyaiii... tu lah abah saya. dulu masa beliau muda + kami masih zaman remaja, garangnya seantero pelusuk daerah tahu. now, abah semakin kasual, sudah pandai wat lawak utk kami anak beranak.

ehhh... cakap pasal the iPad, insyaALLAH esok nak gi beli. nak cari warna putih gak. last 2 weeks kitorg gi survey, white colour tu out of stock, semua outlet machine kehabisan stok. serius laku bak pisang gorang panas. nanti dah sambar iPad, saya sembang² kosong lagi yea... daaa...

Sunday, May 6, 2012

syukur alhamdulillah

syukur alhamdulillah, adik lelaki saya yang telah hilang selama 3 hari sejak 29/4/2012 (ahad) lalu, kini telah selamat dikembalikan ke pangkuan keluarga.
pengalaman 3 hari menanti khabar berita drpd adinda tersayang sangat menguji ketabahan + kesabaran kami sekeluarga. syukur alhamdulillah, ALLAH telah memakbulkan doa kami sekeluarga juga doa-doa saudara mara, rakan taulan, jauh dekat, kenal dan juga yg kami tidak kenali. alhamdulillah Ya Allah. berkat doa semua org yang sangat prihatin.
bagi mewakili keluarga saya, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada anda semua yang seikhlas hati mendoakan kesejahteraan adinda saya Syahkhairil selama kehilangannya tempoh hari. terima kasih juga kerana mendoakan keluarga saya. iya, kami sekeluarga rasa sungguh terharu apabila ramai yang bertanya khabar + sudi menghulurkan bantuan walaupun kami saling tidak mengenali. solat hajat, bacaan surah yassin doa dan juga bantuan anda semua dalam membantu keluarga saya untuk mencari adik saya ketika itu.

terima kasih terima kasih terima kasih semuanya.

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah, syukur padamu Ya ALLAH...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...