Wednesday, October 3, 2012

chillax bersama my BBB di Fraser's Hill

ooowww, ini pun entry yg agak lama. entry yg sepatutnya di publish sebelum gi cuti-cuti di Kota Bandung. my beloved BBB yg manis, za$y@ bermurah hati mengajak saya + suami utk sama-sama chill + relax di Fraser's Hill. mmg sgt excited masa beliau menyuarakan hasrat suci murninya itu. keranaaa, saya tak pernah sampai lagi ke Fraser's Hill. suami saya pun gitu gak, tak pernah sampai ke sana. yeaaa, mmg looking forward nak cuti-cuti hujung minggu di sana.

kami bergerak selepas lunch. perjalanan mmg agak jauh + mencabar. mencabar pada diri saya je sebenarnya. pening-pening + nak muntah di sepanjang perjalanan dari kaki bukit hingga sampai ke apartment penginapan kami, Fraser's Silverpark Resort. nasib baik la tak termuntah dalam kereta org huhu...

nwaysss... layankan la ye gambar-gambar yg sempat kami tembak di sepanjang cuti singkat kami ber4 di sana ^_^

"are we there yet?" ayat tu berulang kali disuarakan kepada suami. heheh... saya menjadi lembik longlai sepanjang perjalanan huhuh. selepas 2 jam menempuh jalan lurus jalan bengkang bengkong selekoh tumpul selekoh tajam, akhirnya sampai juga di Fraser's Hill. fuhhh... legaaa~

there she is ^_^ my beloved sister cum bestfren cum best buddy cum kawan suka duka tawa nangis, si manis Za$y@ ... aaawww, love U noxxx... love U byk laut + U know it kan kan kannn

sampai di Fraser's Hill, terus check-in. pastu kami gi Allan's Water. ada tasik comel utk beriadah. kami cuci-cuci mata tembak-tembak gambar + tengok-tengok ikan yg meriah dalam tasik.

singgah kejap kat taman bunga, katanya. tp takde rupa taman bunga pun. ahaksss... mat bangla ni tak abis-abis sebut "2 ringgit saja" "2 ringgit" hahahaha... pastu pauw rokok org hahahaha... adehhh... mmg terkekek aje kitorg gelakkan dia

dari tasik dan 'taman bunga' kami singgah makan di food court berhampiran. selesai makan, singgah pula di The Paddock, ada aktiviti memanah + horse riding session. memandangkan hari menghampiri senja, kami cuma sempat menunggang kuda je. dapat la 1 round jalan-jalan naik kuda. saya mmg cuak duduk atas kuda, takut jatuh. sakit wooo kalau jatuh kan kan kan

lepas jalan-jalan ngan kuda, kitorg pun pulang ke sarang. heheh, balik ke apartment. bekalan makanan minuman utk sepanjang malam dah beli siap-siap. so mlm tu takyah dah nak keluar cari makan. nk rehat-rehat, sembang-sembang, gossip-gossip ngan my BBB. layan DVD cite 'the vow'... me + my BBB je yg tgk sampai abis... hero 2 org tu tetido hahaha... kesian. kepenatan layan tuan puteri masing-masing gamaknya.

mlm tu hujan lebat angin pun kuat. scary gak. doa + zikir tak putus-putus mohon perlindungan ALLAH moga kami ber4 sentiasa selamat.

bangun awal, pastu tido balik... apa taknya, suasana nyaman, dingin sejuk je. takyah pasang aircond @ kipas. besttt... encik suami bangun pagi, lepas minum coffee, amek camera + tripod terus gi main tembak-tembak gambar seorang diri. isterinya ni tak larat nak mengekor. tengok dari jauh aje hihih

posing-posing dulu sebelum hit the road to home ^_^
what a happy moment *grinning*

bye bye Fraser's Hill, I C U when I C U

*special note : many many maaannnyyy thanks to my sweet darling BBB for the best chillax weekend.  love U babe... muaxh!!!

2 comments:

  1. aauuuwwww.... shweet, darling.
    great to know that you enjoyed our short getaway. thanks to you and juma sbb temankan :)

    love you muchosss darling!!! alwaayyss xoxo.

    ReplyDelete
  2. ahak ahak... mmg enjoy kan kan... mmg senyum sengih simpul aje kan kan... thanks to u too sbb ajak kami ber2 hihih... meneman my BBB mmg tadak masalah punyerrr ;-)

    muaxhhh!!! love u byk byk jugak cyg... *smooch*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...