Monday, December 31, 2012

kejutan daripada encik suami

heheh... yep yep... mmg terkejut. suami saya orgnya cool. orgnya biasa² saja. mmg tak pernah terfikir dia akan bagi kejutan. setelah hampir 2tahun menjadi suami isteri, inilah kali pertama beliau membuat kejutan. maksud saya kejutan yang mengharukan heheh. yesss, that's the word. mengharukan! saya sememangnya terharu.

mungkin bagi org lain, perkara ni biasa² saja. tapi bagi saya yg super simple ni, mmg sangat la terkejut.

last weekend, encik suami tanya soalan lazim beliau "apa plan hari ni?". isteri jawab, "takde plan so far, i follow u kalau ada apa² plan". suami jawab "ok". soalan lazim selalunya diajukan dalam whatsapp, situasinya... suami di tempat kerja, isteri goyang kaki di rumah, ahaksss... (hari sabtu, suami bekerja separuh hari). pada hari kejadian iaitu hari Ahad, sesudah bersiap suami + isteri, teruslah menuju ke destinasi, Subang Parade. tak ingat kenapa tetiba nak pegi situ. ohhh, suami saya la yg ajak ke sana. heheh... macam ada sesuatu nak dicari kalau tengok gaya beliau bersuara. sebagai isteri yang taat, saya follow sajo.

usai lunch, suami ajak masuk Parkson. dia kata "jom jalan² tangok perfume ke handbag ke...". dengan muka confuse, saya pandang wajah suami yang senyum². saya OK kan aje. ahaksss... dalam hati bersuara "ehhh, lain macam suamiku ini... nak belanja saya shopping kah... aaawww"

masuk Parkson, pusing² jeling² pegang²... jalan lagi,  pusing² jeling² pegang²... suami ulangkali tanya "so, dah decide nak beli yang mane?". saya geleng kepala sebab dok fikir, nak beli ape ni? apa yg best eh? dannn poket pun macam ala kadar je ni, ermmmm...

suami dapat baca minda saya kot. tetiba dia bersuara "syg pilih la apa yg syg nak. papa belanja... sempena anniversary kita soon". hoh! O_o "btul ke niii...???". agaknya tengok muka isteri yang tak yakin, dia cakap lagi, "pilih la ye... papa tak kisah...". yyyyaaahhhooo!!! woot woot! hahahahaha... ntah ape² kan. macam tak pernah shopping plak kan perangai. tapi memang best wooo... lama tak dapat hadiah best². kahkahkah. kesian sungguh diri ini (pffft)

sooo... dah pusing² jeling² pegang² tanya itu ini kat few counters, akhirnya yang ini menjadi pilihan hatiku, ahaksss...

 tadaaa... make-up set by Elizabeth Arden @ RM310 (Xmas 2012 sale)

 saya tak pernah beli 1 complete set macam ni. set skin care tu dulu² selalu la beli. tapi, barangan mekap selalunya beli ini sikit, itu sikit. campur² brand. saya tak pandai mekap pun sebenarnya hihih

 frankly speaking kan, sebenarnya saya lebih meminati beg merah tersebut hahahaha...

 oh, sebenarnya juga kan... kena beli barangan Elizabeth Arden worth RM150 to entitle the Xmas sale price tu. kiranya purchase with purchase la.

saya suka compact powder ini... ada 2 tone sajo yg available. of course la saya ambil tone utk kulit melayu heheh

terima kasih sayang... terima kasih dengan limpahan kasih sayang cinta dan rindumu selama ini, juga untuk selama²nya... terima kasih juga dengan hadiah² yang diberikan kepada isterimu ini... yang lebih penting, terima kasih kerana menerima diri ini seadanya, sudi menjadi imam keluarga kita... In sha ALLAH menuju ke Jannah-NYA kita bersama... Amiin Amiin Ya ALLAH...

i love you banyak laut tau! muaxhhh!!!

Monday, December 10, 2012

a biography of my big big big boss

yup!
he is my... errr... our big big big boss.

the simple and traditional, Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary.

get your copy now peeps ^_^

purchased it at the Popular bookstore, IOI Mall Puchong @ RM17.90 (after discount).
Normal price is RM19.90... two (2) versions available, you may choose Malay or English.


OK, time to read now... tata peeps.

cau beddah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...