Friday, February 7, 2014

R&R @ the zenith hotel, kuantan

31hb Januari, hari Jumaat yg lepas kami berdua balik ke Kuantan, jenguk emak + apak sesambil bercuti sempena cuti tahun baru cina. bertolak dari rumah (PJ) around 8pagi, singgah beli buah tangan + breakfast, kemudian singgah pula di Shell petrol pump to reload smart tag + beli kudap-kudap dan terus zasss ke Pantai Timur.

perjalanan agak lancar kecuali di Tol Gombak, agak lembab siput dan merengsakan di situ. sakit hati + hairan sebenarnya, kenapa la lane untuk smart tag ada 1 lane je kt situ. memang panjang gils la kat lane smart tag + touch n go. everytime lalu situ, persoalan ni la yang encik suami akan bebelkan.

memandangkan kereta comel kami (michael angelo) agak berumur + kurang sihat, encik suami memandu agak bersenang lenang, aku pesan paling laju pun dlm 100kmj. paling-paling pun tak sampai 110kmj. memang dah agak, di musim cuti perayaan seharusnya banyak la speed trap, dan dengan bantuan waze dapat la kami mengagak kat mana kena memandu dengan lebih perlahan ;)

sampai rumah mertua dalam pukul 12 lebih gitu. rehat-rehat, suami gi solat Jumaat, sembang-sembang ngan emak mertua + kak ipar, lunch dan rehat lagi sekali lepas tu barulah kami bergerak ke Zenith Hotel to check-in.

fuhhh, best nya dapat landing atas tilam empuk + peluk bantal lembut. perghhh perghhh perghhh :P haaa, dapat bayangkan tak betapa best nya perasaan tu? ye lah, haruslah seronok kan? memang enak berehat dalam bilik tidur yang sangat luas + aircond yang nyaman selepas menempuh perjalanan selama 3 jam. wuiii best wuiii, hahahah...

seperti biasa, untuk berkongsi pengalaman kami berjalan ke sana sini, masa untuk tembak-tembak gambar. encik suami sememangnya sudah faham akan perangai isterinya ini. nawaitu aku sekadar berkongsi cerita untuk semua teman yang sudi baca blog ni. bukan untuk menunjuk-nunjuk ye. diulang sekali lagi, tujuan aku bukan untuk menunjuk-nunjuk @ bermegah-megah @ riak. "Ya Allah Ya Rahman Ya Rahhiim, jauhkanlah aku dan suamiku dari bersikap riak, ujub dan takabur. Amiin"

OK jom, layankan je lah gambar-gambar yang sempat kami tembak dengan hanya menggunakan iPad. kamera tak bawa pulak kali ni, heheh...


Super Deluxe King with breakfast @ RM430/night
muka ada senyum bila nampak bilik besar :D
bilik ni berdindingkan kaca + dilindungi dengan langsir tebal
bathroom sliding door
aku ni cerewet sikit bab bathroom, tapi kali ni sangat OK ;)
yg penting ada rain shower + bath tub :D


the king size bed, mak suka noxxx ahak ahakkk :P

the glass door to balcony with a view of the Capitamalls Asia


selalunya kami kalah dengan suasana sejuk, but not this time

breakfast sedap,food variety macam biasa standard hotel-hotel besar
ruang makan yang luas, selesa la...
my favorite dish kat sini. bread pudding, 2 kali tambah ok :D
all in all, sangat berpuas hati dengan stay di sini untuk kali ni. nice hotel, spacious room, very comfortable bed and large bathroom. staff kat sini pun very friendly, proses check-in + check-out pun sangat cepat. sempat la juga berendam dalam bath tub aritu. cumanya, basement parking masih ditutup untuk maintenance dek banjir besar yang melanda Kuantan tempoh hari. selain daripada tu semunya awesome! haruslah... 5 star hotel kan. inshaAllah akan datang stay di sini lagi in future.

itu saja untuk entry kali ni. terima kasih sudi baca ye ;) jaga diri jaga hati, cau beddah!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...