Thursday, April 17, 2014

rombongan cikjemah ke pulau langkawi

flight tix murah air asia ke pulau langkawi ni kami beli sejak tahun lepas. kami ialah = aku, endy + rodie. harus la beli pakej lengkap untuk terbang dan cuti bersama suami/isteri + anak kan. percutian kami tak lama, 4hari 3malam je. marilah tengok gambar ye. oh, ini amaran : entry kali ini entry banyak gils gambar OK, sila bertabah :P

indahnya suasana senja di atas awan, Subhanallah
Alhamdulillah, sampai sudah ;)
ape lagi, mari ber-selvie!
2 malam di hotel ni
sementara menanti bot, jalan-jalan cuci mata gitu
dan berposing heheh
dan sempat ber-selvie lagi :P
tetap sakan berfoto walaupun dilambung ombak
pulau beras basah. pasirnya halus + putih bersih, macam nak bawa balik je
foto foto
dan foto lagi
melawat ciklang putih + ciklang merah :D
cantik kan?
nampak tak figure 'dayang bunting'?
gua kelawar RM5 (hahah)
sini pun berfoto-foto
cinta siburung enggang. suami pesan supaya jadikan peringatan hihih
masa untuk ngedet di tasik dayang bunting
tasik ni luas wooo... gerun gak sekejap
cantik kan?
yeahhh, kita mandi duluuu
best wooo... dingin sejuk je airnya. tenang je rasa
bye now tasik dayang bunting. we'll come again inshaALLAH
ber-selvie lagi usai jalan-jalan lompat pulau
dan masa untuk shopping!!!
dan shopping lagiii...
acara ziarah makam mahsuri
berfoto-foto diteruskan
makam mahsuri, Al-Fatihah
cantik betul rumah kayu ni. nak sebuah juga la nanti inshaALLAH
berseni
shopping ubat gamat plak lah
telaga tujuh
endy (dalam gambar) gigih meneman encik suami mendaki bukit ni
berbulan-bulan tak hujan jadi air terjun pun tak meriah, celup + rendam kaki je lah
arena menuju ke langkawi sky cab
kebabom best OK
foto 'family' perkara wajib heheh
sangat best, was bright, breezy day
bye-bye dear, we'll come again ;)
malam terakhir, stay kat the frangipani. sempat la honeymoon laaagggiii
beach villa, so memang mengadap beach sungguh la
awww, kinky!
tenang dan damai je
jalan-jalan sesudah subuh, hirup udara segar bersama kekasih hati (wah gitu)
breakfast by the beach, uolsss
jalan-jalan pusing keliling
rajin dan kreatif
his trademark :)
arrrghhh, best nyaaa
sempat la relax-relax jap
sesi main ombak
next time nak stay lama sikit so boleh mandi laut puas-puas
ikan duyung jelmaan, hahah :P
OK, pose sikit sebelum balik KL
lunch paling best kat langkawi. akan jadi kedai makan wajib pegi kat langkawi lepas ni
haaa, tu je lah nak share kali ni heheh. percutian pertama adik beradik lainmak lainpak kami. inshaALLAH nak cuti-cuti bersama lagi di masa hadapan.

terima kasih sudi layan gambar. jaga diri jaga hati, cau beddah!

4 comments:

  1. Ya Allah nk mengalir air mata bila teringat kenangan ni. pack percutian kita tapi SUPERB BEST. nak g lagi weh

    ReplyDelete
  2. heheh, kannn? inshaALLAH mmg plan nak pegi lagi, beramai-ramai ye. mudah² rezeki kita lebih luas + murah. amiin

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..sy nk tanya..kalau naik flight ke langkawi, tros tron kat pulau kan? ke sy kna naik feri lg..? hehe..sorry if this sound stupid..sy plan nk gi next year,jan..

    ReplyDelete
  4. waalaikusalam :)
    a'ah landing kat langkawi... takyah naik feri dah ^_^
    have fun kat langkawi ye & selamat shopping!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...