Sunday, August 3, 2014

KLCC through our window

it is almost 2 months now till I have time to update this blog. huhuh... minta maaf, uolsss (eh, ada ke yang rajin skodeng sini, kalau ada, trimas banyak-banyak ye uolsss)

kali ni nak share cerita pendek tentang our unplanned weekend getaway at Traders Hotel by Shangri-La, Kuala Lumpur. heheh, iyeee... dekat je ngan rumah. drive 30min dah sampai situ. well, memang last minute decision pun untuk short vacation ni. ala-ala surprise gitu :P

nak sampai ke hotel ni agak mencabar juga. kami pegi pada 7 Jun 2014 (Sabtu), bersamaan dengan hujung minggu orang nak shopping raya + final bola sepak Piala FA, Pahang menentang KL Felda United. wuiii, sememangnya mencabar kesabaran daku. dengan jem hazab kebabom + perut bergelora kelaparan + kepala pusing nengok orang ramai berpusu-pusu nak shopping raya, memang hazabedah kuasa dua.

sampai hotel around 2:00pm + cuba nasib untuk check-in awal

Alhamdulillah dapat bilik seawal 2 petang. selalunya check-in kat lobby hotel, tapi kat sini check-in kat level 5. we booked Deluxe Twin Towers room, kengkonon nak tengok KLCC seawal celik mata bangun pagi, heheh. hotel guest kat sini, dapatlah Afternoon Tea from 2:30pm to 4:30pm and Evening Cocktails from 5:00pm to 7:00pm for free! kemudian coffee, tea and soft drinks are available throughout the day. lepas tu ada complimentary pressing service for 2 pieces of clothing per stay juga. memang best lah.

bilik besar, karpet lembut, ada sofa dan tempat tido haruslah king size bed!




seperti selalu gi hotel memane pun, daku mesti jenguk bathroom dulu heheh

nice bathroom

selalunya kami bawa rock salt untuk sesi berendam, tapi kat sini memang ada tersedia

kebanggaan Malaysia. megahnya KLCC


gi Afternoon Tea kejap, pastu terus ke Suria KLCC gi shopping + cuci mata

no singlet, slippers and flip-flops for Evening Tea. Smart Casual please :)

our 1st room, deluxe twin towers view
(just before they upgraded our room)

KLCC di kala senja

bilik kami di upgrade kepada Executive Twin Towers dek kerana masalah aircond.
biliknya harus lebih besar berbanding bilik sebelum tu.



bathroom ni best. luasss sesungguh! daku suka suka sukaaa

the executive twin towers room

klcc at night ;)

mari makan!

great widespread for breakfast

lepas breakfast singgah sini cuci mata kejap. swimming pool biasa-biasa aje

sesi bergambar la pulak...


dan selit gambar berdua seketul heheh

OK, gambar terakhir sebelum check-out + pulang ke sangkar

memang puas hati la stay sini. inshaALLAH kalau ada rezeki lebih, nak datang lagi ;)

terima kasih sudi baca. jaga hati jaga diri, cau beddah!

2 comments:

  1. comel bapak juma jadi model.. sbb lapar aku tgk semua sedap. hotel pon mewah..

    ReplyDelete
  2. hehehe bapak juma pandai posing kannn... makanan dia not bad la, byk pilihan :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...